Buenas ideas TED

Publicado: 28 junio, 2013 en Internet, Periodisme, Tecnologia, TED, Xarxes socials
Etiquetas:, , , ,

M’TED-idees que val la pena difondreha alegrat veure com La 2 de TVE ha inclòs a la seva graella un programa que, donat el seu èxit internacional als Estats Units i a tot el món a través de la xarxa, ja trigava a arribar a casa nostra. Sota el concepte de Bones Idees TED s’emetran 13 capítols (ja s’han emès cinc) inspirats en les TED Talks. Pels qui no ho coneixeu, TED  (Technology, Entertainment, Design) és una organització sense ànim de lucre dedicada a compartir idees que com li ells diuen: ‘ideas worth spreading‘ (val la pena difondre).  Es pot parlar de tot: ciència, art i disseny, política, educació, cultura, negocis, tecnologia i es desenvolupa en un format d’entreteniment: amb miniconferències de 20 minuts en un escenari i retransmeses online perquè arribin a tot el món. Els ponents no poden rebre cap remuneració econòmica i han de presentar les seves idees de la manera més innovadora i atractiva. Entre els conferenciants hi hagut l’expresident dels Estats Units, Bill Clinton, diversos Premis Nobel com James D. Watson, Murray Gell-Mann, i Al Gore (diuen que va idear el seu documental Una veritat incòmoda a partir de la seva ponència a TED); el cofundador de Microsoft, Bill Gates, els fundadors de Google,  Sergey Brin i Larry Page, però també persones més desconegudes però alhora igual d’interessants o exitoses, tot i que a un altre nivell.

Hi ha més de 1.400 TED Talks disponibles a Youtube, traduïdes a 90 idiomes i de descàrrega gratuïta des de l’any 2005. Els resultats són espectaculars perquè compten ja amb més de 1.000 milions de visualitzacions. I és que el secret està d’una banda en el contingut: són xerrades inspiradores, apassionants, didàctiques, engrescadores i que afavoreixen el coneixement compartit a través de les xarxes socials (Youtube, Facebook, Twitter). Un exemple de com els bons continguts poden atreure les masses i el bon ús d’internet pot crear cultura i coneixement més enllà de qualsevol frontera o idioma.

TVE ha arribat a un acord amb TED per crear un versió espanyola televisiva amb una selecció d’algunes de les millors TED Talks i a través d’elles descobrir-nos que hi ha ciutadans aquí també capaços de transformar i millorar la nostra societat i, el més important, estimular-nos a tots a participar en la construcció del futur. Un estímul que ens fa falta a tots. No us ho perdeu!

Ah! S’emet els diumenges a les tres de la tarda i els dimarts a les dotze i quart de la nit per La 2. Però també els podeu veure a la web.

I com que no puc evitar-ho, aquí us deixo un enllaç amb cinc TED Talks sobre periodisme: TED TALKS

Deja un comentario