Els 10 passos a seguir d’un director de comunicació

Publicado: 7 mayo, 2013 en Comunicació corporativa, Internet, Periodisme
Etiquetas:, , ,

comunicacio periodisme

Definir una estratègia de comunicació per una empresa, organització o institució requereix una metedologia clara per part del cap de comunicació, tant si és per una acció concreta com per tot un pla integral. El camí és llarg i els passos han de ser ferms. Jo us enumero aquí els que jo considero que tot dircom hauria de realitzar:

1. Analitza. El primer pas d’una acció comunicativa és estudiar i analitzar la teva pròpia organització. Dedica-li temps i siguis curiós. Estudia també la competència, tant els teus referents directes com el que no ho són tant, sempre et poden sorprendre.

2. Dibuixa. Fés un quadre on s’expliquin clarament les debilitats, fortaleses, oportunitats i amenaces de la teva empresa. Aquest quadre l’has de tenir sempre prop i en compte.

4. Aprèn. Escriu aquelles idees que t’agraden, els èxits dels altres, els fracassos, les campanyes que més t’han sorprès…

5. Sigues valent. Plantejat un repte, sigues valent en els objectius i no tinguis por a ser innovador, a fer les coses d’una altra manera, a veure què passa.

6. Treballa. Explica com arribaràs al teu objectiu, quin és el full de ruta, el perquè, el què, a qui, els canals. Comparteix-ho amb l’equip, el cap de l’empresa, els caps de departament i tot aquell que hi pugui aportar alguna cosa.

7. Escolta. Recull els imputs dels altres. Retreballa i refés plantejaments si cal, però sense abandonar la teva idea.

8. Enfoca. Tingues sempre un punt de referència que et serveixi per no perdre el rumb del teu objectiu. No et despistis.

9. Identifica les errades. Sigues capaç d’anticipar-te, reconèixer i corregir els errors o incongruències. Reaprèn.

10. Celebra. Valora les fites assolides, comparteix els èxits amb els altres i senteix-te orgullós del teu treball i el dels altres.

Si us interessa el tema, us deixo aquí les reflexions d’alguns caps de comunicació sobre el futur dels dircoms: TopComunicació

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s