El periodisme, una professió de mileuristes

Publicado: 14 diciembre, 2012 en Periodisme, Xarxes socials
Etiquetas:, ,

20121214-101332.jpgL’informe anual de la professió periodística presentat ahir a Madrid ha donat a conèixer novament dades dessoladores sobre la nostra professió i el que és pitjor tampoc augura cap ‘brote verde’ en el nostre futur més immediat. Que el periodisme és el segon sector, després de la construcció, en destrucció de llocs de treball és ja a hores d’ara una dada sabuda després de veure any rere any la multiplicació d’Expedients de Regulació d’Ocupació (ERO). Però també cal dir que els que estan treballant tampoc gaudeixen d’unes excel.lents condicions laborals ni salarials. L’informe revela que el 47% dels periodistes enquestats cobren entre mil i dos mil euros. I un 12% per cent afirma que està per sota dels 1000 euros. Així que potser el periodisme és considerat el quart poder i un dels pilars de la democràcia però els sous no diuen pas el mateix.

Segons dades de l’esmentat informe, a setembre de 2012 hi havia 13.383 persones que sol.licitaven una feina com a periodista en primera opció al Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE) enfront els 11.079 de l’any anterior i 10.549 periodistes aturats registrats al 2012 enfront als 8.520 de l’any 2011. En els dos casos representa un increment de més del 20 per cent.

En fi, hi ha moltes altres dades d’interès que podem comentar. Aquí us deixo l’enllaç del Informe de la professió periodística 2012.

<;a

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s