La relació entre els vots del 25N i la popularitat a les xarxes

Publicado: 5 diciembre, 2012 en Periodisme, Política, Xarxes socials
Etiquetas:, , ,

eleccions25N-periodisme-maite ruizFa unes setmanes us vaig recomanar algunes eines per conèixer quina era la activitat dels partits i els candidats durant la campanya electoral del 25N. Passades les eleccions, el resultat de les mateixes va deixar bocabadats i desorientats a molts, especialment els més afins a CiU donat que, no només, no van aconseguir la majoria absoluta a què aspiraven sinó que van perdre 12 diputats, essent la patacada més inesperada políticament fins ara a Catalunya. Però també va deixar sense paraula als vaticinadors, assessors, opinadors, sondejadors i molts directors de diaris… El cas és que les enquestes van fallar, les previsions no eren realistes i les perspectives van sorpendre.

Potser la propera vegada, caldrà que tots estiguin més atents al que passa a les xarxes socials. Perquè l’analisi fet per Covelo&Co desvetlla que les dades de popularitat a internet no s’allunyen tant i tant dels resultats finals. L’estudi revetlla que un partit amb baixa popularitat en les converses a les xarxes difícilment obtindrà un gran resultat electoral i a l’inversa.

Però el que vertaderament és important analitzar és el sentiment, és a dir, el valor positiu, negatiu o neutre dels diferents comentaris mencions i converses realitzades a la xarxa. Doncs resulta que el partit que més comentaris negatius va rebre durant la campanya va ser CiU en un 12,41 per cent enfront Ciutadans que va ser el que va rebre major percentatge de missatges positius (un 4%). Curiós no us sembla?

Doncs aquestes reflexions i d’altres les podeu trobar en l’article de Covelo&Co. Totalment recomanable!

25N-periodisme-maite ruiz

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s