Les eleccions del 25N en els espais 2.0

Publicado: 10 noviembre, 2012 en Internet, Política, Xarxes socials
Etiquetas:, , ,

eleccions 25n-periodisme-maite ruizJa ha arrencat la campanya electoral i els partits ja han posat el compte enrera al marcador amb una agenda d’aquí al 25 de novembre d’aquelles d’infart, de dedicació 24 hores, de repàs de discursos, d’actualitat, d’estratègies i filigranes… tot per obtenir els millors resultats i el major número de diputats al Parlament Català. Però com influiran les xarxes socials en aquesta campanya? Com ens podem assabentar dels comentaris, els twits i retwits dels candidats, dels temes prioritaris del dia, dels videos, de les crítiques, les acusacions o els insults (que segur que algun n’hi haurà)… Internet i les xarxes donen per a molt i en moments de tensió, nervis i impulsos incontrolats, poden ser un bon baròmetre per esbrinar el vertader tarannà dels partits i dels diferents candidats.

Per això us recomano alguns portals que ens ajudaran a fer un seguiment més acurat i sobretot fer-nos un mapa visual dels temes que es tracten cada dia. Veurem quins percentatges ocupen qüestions com la independència o la crisi, l’atur, les retallades, les necessitats socials, els desnonaments… Veurem en quin percentatge es parla de propostes i en quin es parla només de fum. Sigui com sigui, si us interessa els que diuen els candidats a les xarxes no us perdeu:

TUITÒMETRE. Eina creada per Televisió de Catalunya per descobrir el qè estan tuitejant sobre les eleccions del #25N els partits catalans, els candidats que s’hi presenten i la ciutadania. Es pot consultar per data o per autor i fer-ne comparacions.

eleccions25N.cat. Ens informa de tot allò que està passant a la xarxa durant aquesta campanya. Dades a temps real, total de mensions recollides, impacte, núvol de tags i rànquing de popularitat dels candidats. Aquest rànquing es calcula mitjançant la fórmula impacte total – impacte negatiu on impacte és igual al post + retwits + m’agrada + comentaris + referències. Doncs bé, de moment Artur Mas és el més popular amb diferència. Veurem com evoluciona.

eleccions25N.com. Recull de notícies d’ACN, Vilaweb, El Punt Avui, el Singular Digital, Nació Digital, 3/24, directe!cat, Ara i Racó Català sobre les eleccions al Parlament. També mostren un roll de twits del dia.

Hi estarem atents i espero que m’ajudeu per veure també l’entrada i participació dels nostres candidats territorials i veure si realment són actius o no en els espais 2.0

Anuncios
comentarios
  1. Daniel Milla dice:

    Twitter està que bulleix aquests dies! A veure si posem ordre al gallinero el 25N!! felicitats pel seu blog!!

    Daniel Milla
    dissenyador web

  2. […] Les eleccions del 25N en els espais 2.0, El blog de Maite Ruiz […]

  3. […] unes setmanes us vaig recomanar algunes eines per conèixer quina era la activitat dels partits i els candidats durant la campanya electoral…. Passades les eleccions, el resultat de les mateixes va deixar bocabadats i desorientats a molts, […]

  4. […] Les eleccions del 25N en els espais 2.0, El blog de Maite Ruiz […]

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s