Busques feina? Atenció a les Xarxes Socials!

Publicado: 7 octubre, 2012 en Blogs, Internet, Xarxes socials
Etiquetas:, , ,

feina-xarxes socials-periodisme-maite ruizT’has plantejat mai la importància de les Xarxes Socials en el complicat procés de buscar feina? Creus que l’ús que fagis de les teves Xarxes Socials pot influir a l’hora de ser seleccionat per un lloc de treball?

Atenció! Avui us relataré un estudi d’AERCO, l’Associació Espanyola de Responsables de Comunitat, sobre la selecció de personal amb Xarxes Socials. I és que un 91% dels enquestats asseguren que utilitzen les Xarxes Socials per conèixer els seus candidats, la majoria després d’haver rebut la candidatura. I concretament utilitzen facebook en un 76%, twitter en un 53% i Linkedin en un 48%.

Però el sorprenent és que un 69% reconeix haver rebutjat un candidat després d’haver vist els seus continguts a les xarxes, especialment si comproven que han mentit envers a la seva titolació, experiència o competències o si posteja contingut o fotos inadequades, bebent o consumint drogues, fa comentaris negatius sobre la seva darrera feina o el seu cap o escriu frases discriminatòries o amb poc estil.

A la vegada, també reconeixen haver contractat persones pel que han vist d’ells o elles a les Xarxes Socials (68%), atents a la impressió positiva sobre la seva imatge i aptituds, el seus títols, la creativitat, les bones referències postejades per altres o el seu caràcter polifacètic.

Així que, si esteu buscant feina, vigileu l’ús que feu de les moltes i diferents Xarxes Socials existents! Perquè si del contingut en depèn, vigileu…

 

Anuncios
comentarios
  1. David S. T. dice:

    Es lògic que un empresari, o seleccionador, es documenti abans de donar el pas a la contractació d’un candidat. D’una banda nosaltres ens aprofitem fent el nostre curriculum més accesible, o més mediàtic; d’altre les emresas s’aprofiten per “tirar del fil”. Estic d’acord, em d’anar amb comte.

    • maiteruiza dice:

      Totalmente d’acord. De fet, Molts perfils ja estan encarats decididament a la creació de marca personal i la millora de la reputació digital, perque no hem d’oblidar que hi ha molt de headhunter per les xarxes. Però també és cert que es llavors quan la gràcia de les xarxes socials deixen de tenir gràcia, no creus?

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s