Spot de Facebook per celebrar els 1.000 milions d’usuaris

Publicado: 5 octubre, 2012 en Blogs, Internet, publicitat, Webs, Xarxes socials
Etiquetas:, , ,

maite ruiz-periodismeHo ha aconseguit. Facebook ha assolit els 1.ooo milions d’usuaris. Una xifra espectacular. 1.000 milions de persones d’arreu del món connectades a través d’una mateixa xarxa social. 1.000 milions de persones pendents dels continguts del mur, amb capacitat per dir ‘me gusta’ o ‘no me gusta’, per compartir, per aprovar o reprovar, per expressar i generar continguts. Allò que fa uns anys ens podia semblar inimaginable, avui ja és una realitat.

I Mark Zuckerberg ho ha volgut agrair a tots els seus usuaris: els que hi són perquè volen i xalen, i els que hi són per necessitat, per que cal ser-hi… Ho ha fet amb un article al seu blog The things that Connect Us i un spot publicitari.

 

Però us imagineu aprofitar la força d’aquesta unió social per alguna cosa més que penjar fotos de festes amb amics o viatges, relatar estatus d’ànim, entusiasme o decepció, compartir videos musicals o humorístics o d’intentar promocionar ‘discretament’ una marca… Us imagineu aprofitar la força de 1.000 milions de persones per generar canvis socials, reformes cíviques, defensar drets humans… Doncs, això és Change.org, una organització que no té 1.000 milions d’ usuaris però que treballa per tal d’unir digitalment el màxim de persones en defensa d’una causa justa i humana. I per afavorir que qualsevol persona pugui impulsar una campanya per canviar quelcom que li sembli injust. El poder de les persones decidirà si ho és o no. I els governs o qui tingui el poder de modificar les coses, si volen escoltar la veu democràtica i social del poble o no.

Des de la seva creació, ha aconseguit moltes de les seves peticions -demandes i reclamacions-.  Només en nomenaré algunes: prohibició europea a les bombes de dispersió, penalització del govern surafricà de les anomenades  ‘violaciones correctives’ a les dones lesbianes, igualtat d’accés al registre civil espanyol als pares de bebés nascuts per gestació subrogada… I segueixen treballant cada dia, per un món més just. Una de les últimes demandes que fan és una policia identificable ja!

Tan de bo un dia vegi un spot publicitari de Change.org per celebrar que més de 1.000 milions d’usuaris formen part d’aquesta xarxa o per la seva victòria 1.000 milió.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s