El ‘sigue y suma’ dels acomiadaments periodístics…

Publicado: 5 octubre, 2012 en Articles, Periodisme, publicitat
Etiquetas:, , , ,

periodisme-maite ruizAvui ens hem assabentat d’un nou cop al periodisme amb l’anunci del Grup Prisa dacomiadar 138 dels seus 440 treballadors de El País, és a dir, més d’un quart de la seva plantilla. L’anunci arriba dos dies després d’un altre ERE del grup Prisa per acomiadar 90 treballadors més de Cinco Días, Prisa Revistas y Prisa Brand Solutions.

El País és el diari més venut a Espanya, tot i que no ha pogut evitar la forta caiguda en la venta d’exemplars i ingressos publicitaris.

Segons les darreres dades de l’OJD envers els resultats de vendes i difusió dels diaris espanyols al juliol i agost, la caiguda interanual més forta va ser la d’agost, quan El Pais i El Mundo van perdre un 18% de les seves vendes. Al juliol la baixades van ser una mica més suaus, el diari de Prisa va perdre un 11% i el d’Unidad Editorial un 13%.
La baixada en les vendes i en la difusió dels diaris de pagament s’ha convertit en una constant. Segons les últimes xifres de la OJD pendents de certificar -s’han actualitzat els resultats de juliol i agost- els número negatius continuen sent la tònica habitual. El diari El Pais va vendre al mes de juliol 201.273 exemplars, un 11% menys que en el mateix mes de l’any anterior. És a dir, en dotze mesos ha deixat de vendre més de 25.000 exemplars. La seva difusió també es va reduir un 7%. Si ens fixem en l’agost, la baixada en les vendes va ser del 18%, ja que ha passat dels 230.895 exemplars de 2011 als 189.422 números del mateix període de 2012. Pel que fa a la difusió la caiguda s’estableix en el 8,6%.

I els resultats en ingressos publicitaris tampoc han estat bons. En 2011 El Paísva ingressar 255 milions d’euros (-7,3%) dels quals 107,5 milions  (-14,8%) corresponien a publicitat i la resta es divideix entre venta d’exemplars i ingressos per promocions.

Així que, a qui li ha tocat pagar ‘el pato’ de nou sóm un cop més els periodistes que seguim sumant acomiadaments, incrementant les llistes de l’atur i reflexionant cap on tirar en un món on no divisem el futur de la nostra professió.

Una abraçada a tots els companys acomiadats. Anims i a seguir endavant!

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s