2012, la crisi del periodisme s’aguditza

Publicado: 15 mayo, 2012 en Internet, Periodisme, publicitat, Televisió
Etiquetas:, , , ,

crisi-periodisme-maite ruizJa tenim els primers resultats de 2012 pel que fa al mercat publicitari als mitjans de comunicació i, com era d’esperar, no són gens optimistes sinó tot el contrari: el 2012 encara serà pitjor per als mitjans i per al periodisme.

Els diaris han perdut al voltant d’un 25 per cent d’ingressos, la televisió un 35 per cent i els únics que creixen, tot i que menys del que esperaven, són els mitjans digitals. Tot i així el creixement del 6,4 per cent a internet no compensa, ni de lluny, les pèrdues. Les previsions per a la resta de l’any encara empitjoren i els periodistes tremolem davant l’esperada nova allau d’acomiadaments.

Totes les dades i reflexions al respecte ens les ofereix Juan Valera al seu blog. Periodistes d’arreu… això és el que,  si no reaccionem i es produeix un canvi radical en el model de negoci, ens depara el futur.

Qui s’ha venut el món? es preguntava Nirvana… també jo.

Anuncios
comentarios
  1. Ximo dice:

    Qui s’ha venut el món ? i sobre tot, qui s’ha quedat els diners ?
    En qualsevol cas, tinc una frase que pot sonar fins i tot pessimista i poc esperançadora…”Hi ha massa de tot”. Des de periodistes a advocats passant per teles, ràdios i diaris. En definitiva, més oferta que demanda. I quan hi han recursos, es pot provocar la demanda, però si els recursos escassegen……

    • maiteruiza dice:

      Tots sabem qui s’ha quedat els diners. I haurem de canviar moltes coses perquè no ens torni a passar. Canvis profunds de model. ‘hi ha massa de tot?’ Potser si, pero tot te una racionalitzacio natural quan el mon funciona en sentit comú, el que passa es que hem viscut uns anys sense aplicar-lo. De totes maneres, i tornant al periodisme, el que emprenya es que les empreses no apostin pels continguts, ni pels periodistes i aprofiten la crisi o la reforma laboral per acomiadar o rebaixar els sous ‘precaris de per si’ als professionals. Pero tinc fe que els bons continguts, tenen sempre demanda per part de la societat. Espero que el meu blog t ‘agrade i continuem parlant…. Gràcies per llegir-me i comentar…

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s