Defensem la professió. Reclamem el #periodigno

Publicado: 2 mayo, 2012 en Articles, Periodisme, Premsa Local, Terres de l'Ebre
Etiquetas:, , ,

periodigno-maiteruizaDes d’aquest blog em vull sumar a la iniciativa de l’Associació de Premsa de Madrid que ha decidit concentrar-se el 3 de Maig, Dia Mundial de la Llibertat de Premsa, per reivindicar la DIGNITAT de la nostra professió. Una iniciativa que crec que tots els periodistes hauríem de recolzar des dels diferents territoris donada la difícil situació que atravessa el nostre gremi. Sota el nom de #periodigno. Sense periodistes no hi ha periodisme i sense periodisme no hi ha democràcia, s’ha elaborat un decàleg amb els principals punts pels quals tots els que som periodistes, hauríem de manifestar-nos. Us he posat l’enllaç però els tradueixo aquí perquè en quedi constància també en aquest blog:

1. Per què som periodistes i el nostre deure és elaborar informacions veraces, rigoroses, contrastades i contextualitzades, no simplement reomplir espais buits en els mitjans de comunicació.

2. Per què no podem acceptar rodes de premsa sense preguntes i hem d’acabar una vegada per totes amb l’estratègia de negar explicacions als ciutadans #sensepreguntesnohihacobertura.

3. Per què no volem ser simples distribuidors d’informació elaborada pels poders polítics, econòmics, culturals, esportius o de qualsevol altre sector.

4. Per què defensem un periodisme lliure de pressions i servituds polítiques i econòmiques que ens retorni la credibilitat davant la ciutadania.

5. Per què els periodistes volem assumir, amb totes les conseqüències, el nostre paper de garant del dret constitucional dels ciutadans a una informació veraç.

6. Per què demandem una retribució digna pel nostre lloc de treball. #gratisnotreballo

7. Per què no volem que els nostres llocs estructurals a les redaccions siguin ocupats per becaris i per què ens oposem frontalment a la desaparició de les redaccions de periodistes experimentats, als qui es reemplacen amb contractes de salaris indignes.

8. Per què volem que es posi remei a la destrucció massiva de llocs de treball que estan aplicant els editors als mitjans de comunicació.

9. Per què volem defensar-nos de l’intrusisme en la nostra professió.

10. Perquè rebutgem que els empresaris dels mitjans de comunicació anteposin els interessos econòmics del dret als ciutadans a estar veraçment informats, obviant els principis ètics i deontològics de la professió periodística.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s