Pinterest, despullar-se foto a foto

Publicado: 13 marzo, 2012 en Internet, Webs, Xarxes socials
Etiquetas:, , , ,

pinterestFa un temps que els meus companys de postgrau me’n parlaven però no havia tingut massa temps per dedicar-m’hi. Ara, però, haig de reconèixer que m’ha enganxat com les pipes. Parlo de Pinterest, una nova xarxa social que ha penetrat fort en la comunicació digital i que ja supera els deu milions d’usuaris.

Pinterest és una xarxa social basada en la fotografia. Cada usuari es crea els seus taulers amb pissarres on anirà enganxant amb xinxetes (pints) les seves fotografies que poden ser pròpies o robades d’internet. D’aquesta manera organitzes i ordenes les coses que t’agraden a la vida de la manera que vols: amics, paisatges, objectes, llibres, música, disseny, coses que t’agraden, coses que et fan riure, posters, plats, receptes, roba, marques, pel·lícules… tot té cabuda al món de la fotografia. L’enfoc, però, el poses tu.

I d’aquesta manera, a poc a poc, pissarra a pissarra, i pint a pint vas despullant la teva personalitat, els teus interessos i la teva mirada del món i de les coses a través de cadascuna de les fotografies que hi claves. A més, també pots fer comentaris, fer seguidors, pots dir m’agrada, pots pinejar o repinejar els teus amics, pots crear una comunitat on la imatge i la fotografia et definiran, t’uniran i et separaran d’altres persones d’arreu del món a qui agradaran les teves fotografies, les enllaçaran, les comentaran i crearem -entre tots- una nova comunitat social.

No cal que digui que empreses i marques ja hi han vist la gran oportunitat per promocionar els seus productes, però aquí per captar l’atenció cal una bona imatge. I aquí en rau la gràcia, perquè hi cal una bona fotografia i això converteix Pinterest en una exposició visual gegant. I si considerem que la fotografia, més enllà de les tècniques, el photoshop o l’instagram, és l’art visual de major força i atracció, amb una gran capacitat d’expressió i bellesa, podem afirmar que Pinterest té un poder de comunicació brutal e inigualable. Jo us el recomano, sobretot si us agrada la fotografia.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s