Com afectarà la reforma laboral als mitjans de comunicació?

Publicado: 16 febrero, 2012 en Articles, Periodisme, Política, Premsa Local, Terres de l'Ebre
Etiquetas:, , , , ,

Com afectarà la reforma laborals als mitjans de comunicació? No hi ha dubte que la reforma laboral aprovada pel Govern del PP ens afectarà de manera negativa, com a qualsevol altra empresa, però si aquesta reforma tira endavant ja ens podem preparar per afrontar tot un seguit de noves retallades tant als mitjans privats com també als públics.

La nova llei permet modificar la jornada laboral, els salaris, els sistemes de treball i les funcions quan ‘existeixin raons económiques, tècniques, organitzatives i de producció‘. Es a dir, ho tenim clar perquè totes les empreses de comunicació compliran no una, sinó totes les raons al·legables. A més, la llei facilitarà els acomiadaments col·lectius donada la seva reducció d’ingressos o ventes. Acomiadaments que se substituiran per aquests nous contractes Rajoy, es a dir,  contractes d’un any de prova, després del qual et podran acomiadar sense haver-te d’indemnitzar. De veritat necessitem un any per saber si un periodista redacta bé o no? Si fa bé la seva feina o no? Per descomptat que no. Però això permetrà enllaçar un contracte anual amb un altre consolidant una ocupació més precària encara. O el que és pitjor, finalitzat el primer any, et canviaran la funció laboral i et mantindran a l’empresa amb un altre contracte Rajoy any rere any. I si no hi estas d’acord…. ja saps… acomiadament express que no costaràs ni un euro. I que ens trobarem? Major dualitat entre els treballadors, acomiadaments per ‘causes objectives més que dubtoses’ i amb indemnitzacions més baixes, negociacions de convenis despenjats dels convenis col·lectius, contractes més basura si s’escau, gent al carrer,  i bonificacions als empresaris.

Des de l’inici de la crisi s’han comptabilitzat 5.000 acomiadaments de periodistes i la llista no s’atura. L’última mostra la tenim a El Periodico de Catalunya que ja ha advertit als treballadors que hauran d’acceptar una retallada salarial del 16% si no volen que apliquin la nova reforma laboral. Ho explica Juan Valera en Periodistas 21. #NoaltijeretazoenPeriodico. I això que El Períodico és el diari més venut a Catalunya (76.314 exemplars). Un suma i sigue a les retallades que estan patint altres diaris (ADN, El Punt Avui (felicitats, per cert, pel nou accionista) i Público), les radios (locals, autonòmiques i estatals) i que en breu s’hi sumaran les televisions públiques, amb 8.000 treballadors a les autonómiques i 6.500 a RTVE.

No sé quin futur ens espera. Però si sé que aquesta reforma laboral no ens ajuda. Així que jo no en tinc cap dubte i el proper #19F sortiré al carrer a dir No a la Reforma Laboral.

Anuncios
comentarios
  1. […] Com afectarà la reforma laboral als mitjans de comunicació? De Maite Ruiz, llegeix aquí […]

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s